חכמלוגי

הנצחות מיוחדות לשואה

 שלום ילדים! היום חל יום השואה. קשה למצוא מילים שיתארו עד כמה השואה היתה נוראית. אך חלפו מאז יותר משבעים שנה, וחייבים למצוא דרכים כדי שהדורות הבאים לא ישכחו את התקופה האיומה הזאת! ברחבי העולם יש פרויקטים רבים שמנסים לעשות בדיוק את זה, והנה שלושה מיוחדים במינם.

 

  פרוייקט 'נצח' (The Forever Project

לבית הספר שלכם הגיע פעם ניצול שואה כדי לספר את הסיפור שלו? מדובר בחוויה קשה, אך חשובה מאוד. לצערנו, ככל שהשנים חולפות, מספר הניצולים ששרדו את השואה הולך ופוחת, ועוד מעט לא יישאר מי שיספר את הסיפור. במוזיאון השואה באנגליה החליטו לרתום את הטכנולוגיה כדי לאפשר גם לדורות הבאים לחוות את סיפורי השורדים, וצילמו מספר ניצולי שואה במצלמה מיוחדת במינה. הסרט שנוצר מראה את הניצולים בהולוגרמה, כלומר תמונה תלת ממדית, והוא גם אינטראקטיבי: הצופה יכול לשאול את הדמות שאלות ולקבל תשובות! ממש מדע בדיוני…

  

פרויקט בולי השואה 

 בבית ספר בארה'ב, הוחלט על מבצע מדהים: לנסות לאסוף 11 מיליון בולי דואר משומשים, לזכר 11 מיליון הנספים בשואה – שישה מיליון יהודים, ועוד חמישה מיליון אנשים נוספים שהנאצים ימ'ש רצחו. למה בולים? כי כך הנאצים התייחסו לחיי אדם, כמו אל בול חסר ערך שמודבק למכתב, ומושלך אל פח האשפה…

 היוזמה של התלמידים הופצה בכל רחבי העולם, ובולים החלו להגיע אליהם מרחוק ומקרוב. במשך תשע שנים הם אספו את הבולים שנשלחו, ובסופו של דבר, בשנה שעברה הם הגיעו ליעד – מעל 11 מיליון בולים נאספו! כך הילדים יכלו להבין יותר את המימדים של השואה הנוראה, וללמוד על אהבת אדם וסובלנות. ומה עשו עם כל הבולים? עבודות אמנות יפהפיות, שמבטאות את הרעיונות החשובים שנלמדו.

 

כינורות של תקווה  

 אמנון ויינשטיין הוא בונה כינורות מתל אביב, והוא לקח על עצמו מבצע מיוחד: לתקן ולהחזיר לחיים כינורות ישנים של ניצולי שואה שניגנו בהם במחנות ההשמדה. ידעתם שנגינת תזמורת ליוותה את קורבנות השואה שבמחנות למותם? הכינורות הגיעו לידיו של אמנון שבורים והרוסים אחרי שבעים שנה של שתיקה. והוא משפץ אותם באהבה, ונותן לנגנים מוכשרים להופיע אתם במופע מיוחד, בו מספרים את סיפורם המצמרר ואת סיפורי בעליהם. 

 

 

  

12 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Hide picture