שוב חופש, ויש קצת זמן לטייל! אז מה דעתכם שהפעם נטייל במרכז הארץ, בעיר רמלה? רמלה לא ממש מוכרת כעיר תיירות, אך מדובר בעיר עתיקה מאוד ומסתבר שיש בה כמה וכמה אתרים מגניבים!
בריכת הקשתות היא מבנה מלפני כמעט 1300 שנה. היא נבנתה כמאגר מים לתושבי העיר, ובאופן פלאי הצליחה לשרוד כמה רעידות אדמה ופגעים אחרים שפגעו במקום. ואיזה מזל, כי מדובר במקום ממש כיפי! יורדים מספר מדרגות אל תוך האולם התת קרקעי, שוכרים סירה קטנה ויוצאים לשוט. האולם מלא קשתות גדולות ומרשימות ואפשר לשוט ביניהם, בבריכה שעומקה כמטר אחד.
קרדיט תמונה: ניר 1985, בריכת הקשתות – סירות משוטים, CC BY-SA 3.0
כשתסיימו עם השיט, תוכלו לעבור למוזיאון רמלה. במוזיאון יש מוצגים שמלמדים על ההסטוריה הארוכה של העיר, מתקופת הצלבנים ועד ימי המעברה בקום המדינה. בנוסף, תוכלו לראות גם אוצר של מטבעות זהב אמיתיים שנמצאו בחפירות בעיר!
28 תגובות
ממש יפה תודה ערוץ מאיר
נראה שווה
טיול יפה!
אהבתי….
וואי איזה כיף
מגניב! זה בחינם?
בדיוק רצינו ללכת לאיזה שהוא מקום היום ויצא לי להיכנס לזה אני יראה להורים שלי את זה אולי נילך לשם ושוב תודה רבה
הייתי שם
אילה שלום למה הסרטים לא עובדים
שלום. פנה בבקשה לצוות התמיכה הטכנית שלנו, דרך כפתור ה'צרו קשר' שנמצא בצד שמאל למעלה באתר
רעיון יפה אהבתי
נשמע כיף! בחיים לא שמעתי על המקום הזה…
אני גר ברמלה העיר הכי טובה בעולם ולמה לא עשיתם גם על המגדל הלבן
ניראה לי שכן בוואדי גם לי קוראים אילת והאורים רצו ליקרוא לי גם שחר אבל אם לא אוהבים שמות ארוכים איפה את גרה
תודה רבה ערוץ מאיר ממש יפה
מצטערת אבל לא הכי אהבתי הייתי שם
מגניב תודה רבה לערוץ מאיר
יפה וציבעוני מאוד
וואוווו!!! איזה עתיקה העיר!!!
אנחנו גם רצינו להיכנס לברכת הקשתות והגענו עד שם ואחר כך גילינו שאי אפשר להיכנס בלי כרטיסים שלא הזמנו…
וואאייי הייתי שם בחול המועד שווה בטירוף!! מומלץ גם ללכת למגדל הלבן ולמוזאון. באותו יום הייתה בעזור גם הופעה של חנן בן ארי בחינם!!
בת ים
ואת?
היתי שם כיף בטירוף מומלץ מאוד
נו ואיך היה ?לאיזה גילאים זה מתאים?
הייתי שם וממש שווה שם
ממש משעמם הייתי שם משעמם תיחו
מגניב